Επτά επιστήμονες από τη Ζιμπάμπουε της Αφρικής ισχυρίζονται σε έρευνά τους, ότι το μαύρο κύμινο (Black Cumin ή Nigella sativa) βοηθάει στην καταπολέμηση του καρκίνου!!!!!!

(σε πολλές μορφές καρκίνου!!!!) και συστήνουν μάλιστα στο ιατρικό σύστημα της Ζιμπάμπουε, να κάνει στροφή, χρησιμοποιώντας το, ως μέσο πρόληψης, (αλλά και αγωγής) καρκινοπαθών.

Η έρευνα δημοσιοποιήθηκε από τον Noah Herbert Paul του Κέντρου Επιστημονικής και Βιομηχανικής Έρευνας και Ανάπτυξης (Scientific and Industrial Research and Development Centre) της Ζιμπάμπουε, σε συνεργασία με το ΙνστιτούτοΤροφίμων και Βιοϊατρικής Τεχνολογίας (Food and Bio-medical Technology Institute).

Είχε τίτλο : «Evidence-Based Strategy for Cancer Prevention: Advocatingfor the Adoption of Black Cumin ( Nigella sativa ) Herbal Gardens in Zimbabwe.»

Πολύ σημαντικό για όσους διαβάσουν το άρθρο που παρατείθεται στο τέλος, είναι να δώσουν έμφαση στο βαρύ πυροβολικό του μαύρου κύμινου που είναι η θυμοκινόνη ( TQ ), αν και μας έχει αναφέρει ήδη αρκετά ο Δημοσθένης Λιακόπουλος για την πλούσια δράση της, ιδιαίτερα αυτής για την καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών, αλλά θέλω να δώσετε προσοχή και στην προσφορά της θυμοκινόνης σε έναν άλλο παράγοντα που δεν έχει γίνει καθόλου γνωστός και είναι η πρωτεΐνη P53.

Η P53 είναι μια πυρηνική φωσφοπρωτεΐνη, που κωδικοποιείται από το ογκοκατασταλτικό γονίδιο p53 το οποίο βοηθάει στη ρύθμιση του κυτταρικού κύκλου. Σας παραθέτω επίσης Ελληνική έρευνα για τη λειτουργία της πρωτεΐνης P 53.

«Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ,1 Γ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΤΟΣ,1 Α. ΔΡΟΣΟΣ 2

1 Ρευματολογικό Τμήμα, Τομέας Παθολογίας, Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων 2 Αιματολογικό Εργαστήριο, Μονάδα Μοριακής Βιολογίας, Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

Η P53 είναι μια πυρηνική φωσφοπρωτεΐνη, που κωδικοποιείται από το ογκοκατασταλτικό γονίδιο p53 και λειτουργεί ως ρυθμιστικός παράγοντας στην ανάπτυξη και τον πολλαπλασιασμό του κυττάρου. Το γονίδιο p53 χαρακτηρίζεται από διάφορους ερευνητές ως «μοριακός φύλακας του γονιδιώματος». Συμμετέχει ενεργά, τόσο στη διαδικασία επιδιόρθωσης του DNA, όσο και στην απόπτωση των κυττάρων με αλλοιωμένο DNA. Η μελέτη του γονιδίου p53 και της πρωτεΐνης P53 έχει συγκεντρώσει μεγάλο επιστημονικό ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια, με σκοπό να διερευνηθεί η σχέση της πρωτεΐνης P53 με την ογκογένεση στον άνθρωπο και η χρησιμότητα του γονιδίου p53 ως καρκινικού δείκτη σε διάφορους τύπους νεοπλασμάτων.» ......

Το άρθρο συνεχίζεται και μπορεί να διαβαστεί στο http://www.mednet.gr/archives/2000-3/293.html.

Δηλαδή με απλά λόγια, όπου υπάρχει καρκίνος λείπει το γονίδιο p53 που τον πολεμάει και τον σκοτώνει ή να το πούμε καλύτερα είναι σε καταστολή ή είναι σε άδράνεια το γονίδιο p53. Αποτέλεσμα να διαταράσεται ο κυτταρικός κύκλος και κατ’ επέκταση η σωστή ανάπτυξη και ο πολλαπλασιασμός των κυττάρων. Εάν με κάποιο τρόπο ενεργοποιηθεί και ρυθμιστεί η P53 ξεκινάει και πάλι και βάζει μπρος αυτό που ξέρει να κάνει, να σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα και να διορθώνει βλάβες στο DNA.

Τι αναφέρουν στην έρευνά τους οι 7 επιστήμονες από την Ζιμπάμπουε;

Αναφέρουν ότι το μαύρο κύμινο, μέσω της ισχυρής αντιοξειδωτικής δράσης της θυμοκινόνης (TQ) ρυθμίζει και διαμορφώνει όλες τις οδούς για την λειτουργία και δράση της πρωτεΐνης P53 και ταυτόχρονα αυξάνονται τα γονίδια απόπτωσης p21 και brca. Δηλαδή τί άλλο θέλετε; Ουσιαστικά μας λέει ότι επαναλειτουργεί το απορρυθμισμένo και αδρανές ογκοκατασταλτικό γονίδιο p53 και αρχίζει και σκοτώνει τους όγκους αυξάνοντας περισσότερο την αποβολή της σαβούρας και των κατεστραμμένων κυττάρων.

Παρατηρείτε λοιπόν, όπως ακριβώς μας τα έχει πει ήδη ο Δημοσθένης Λιακόπουλος, ο οποίος σημειωτέον πρώτος έβγαλε και διαφήμισε το μαύρο κύμινο παγκοσμίως, ότι οι έρευνες είναι πολλές ανά την υφήλιο (ακόμη και στην Ζιμπάμπουε) που αναδυκνύουν αυτό το θαυματουργό και ισχυρό βότανο ως σύμμαχο του ανθρώπου για να τον βοηθήσει στην επάρατο νόσο που τον μαστίζει. Φαντάζεστε λοιπόν 7 ιατροί να πρότειναν, ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, να χρησιμοποιείται το μαύρο κύμινο για την πρόληψη και αγωγή του καρκίνου, τι θα γινόταν και τι χάος θα επικρατούσε;

Εμείς, λοιπόν είμαστε χειρότεροι και από την Ζιμπάμπουε της Αφρικής. Δεν τολμούμε να ανοίξουμε το στόμα μας και να πούμε το οτιδήποτε διότι θα θεωρηθούμε γραφικοί, αναξιόπιστοι και μη αρμόδιοι από το ιατρικό κατεστημένο.

Σε αυτό το σημείο θα δανειστώ μία φράση του αγαπημένου μας Λιακόπουλου: «βάλτε το Μελανθίν στο τραπέζι σας», όφελος μόνον θα δείτε.

Εγώ το συστήνω σε πολλούς και έχω αρχίσει να το διαδίδω σε όλους μου τους γνωστούς. Θα συνεχίσω να το συστήνω στους συνανθρώπους μου να το βάλουν στη διατροφή τους.

1) https://www.researchgate.net/publication/322636526_Evidence-Based_Strategy_for_Cancer_Prevention_Advocating_for_the_Adoption_of_Black_Cumin_Nigella_sativa_Herbal_Gardens_in_Zimbabwe

2) https://www.researchgate.net/profile/Noah_Paul/publication/322636526_Evidence-Based_Strategy_for_Cancer_Prevention_Advocating_for_the_Adoption_of_Black_Cumin_Nigella_sativa_Herbal_Gardens_in_Zimbabwe/links/5a65c6200f7e9b6b8fdcae6e/Evidence-Based-Strategy-for-Cancer-Prevention-Advocating-for-the-Adoption-of-Black-Cumin-Nigella-sativa-Herbal-Gardens-in-Zimbabwe.pdf

 

Dimitrios Peiraias!!!+++ΙΣΧΝ+++